Stilul modern a apărut la începutul secolului XX, ca rezultat al mișcării moderniste din arhitectură și design. Caracteristica de bază a acestui stil în amenajări interioare este simplitatea, care este reflectată de aproape toate aspectele și în toate părțile interiorului. Trăsăturile tipice ale stilului
modern sunt funcționalitatea elementelor, care solicită ordine vizuală, puritatea formelor și inovația pentru a crea confort și a trăi bine. Căutând elementele inconfundabile care îl caracterizează vei da stil casei.
Stil modern: cum să-l recunoști
Stilul modern în designul interior s-a născut între cele două mari războaie. Dezbrăcat de baroc și clasic, a fost modelat ținând cont de noul mod de a trăi cotidianul. A revoluționat criteriile estetice ale mobilierului, eliminând florile pentru a face loc sobrietății și simplității. Stilul modern impune o anumită senzație de libertate, lăsând spațiile aerisite, bine luminate și cu mobilier de strictă necesitate, fără a încărca inutil zona de locuit, fiind un stil minimalist, ce combină arta cu funcționalitatea.
A introdus folosirea de noi materiale, în principal cele naturale, ca metal, piatră și sticlă, și a oferit noi finisaje lemnului. Culorile sunt tari, galben, verde, roșu, portocaliu, violet.
Pentru că după al doilea Război mondial nevoile erau diferite, pe primul loc se afla utilitatea și apoi frumusețea. Astfel, producătorii au fost nevoiți să folosească mai puține materiale și să fabrice mai repede mobilierul și decorațiunile, ca să salveze timp și bani. În această manieră, produsele au devenit accesibile pentru public și au fost adoptate în cât mai multe case.
Stilul modern este caracterizat de linii drepte și forme cât mai clare. Tot stilul modern înseamnă și cât mai puține accesorii și decorațiuni. Mai presus de toate, stilul modern este opus celui tradițional
clasic. Suprafețele sunt plane, fără detalii sculptate în relief, țesăturile au o geometrie neutră sau sunt simple. Lipsesc rafturile sufocate de cărți și bibelouri. Pentru un aspect curat și luminos s-a renunțat
la ornamente și elementele care încarcă vizual. Spațiile de depozitare vor fi ușor accesibile, cu uși sau sertare, obiectele fiind ascunse privirii. Pornind de la nevoia de spațiu, finisajele vor fi în culori deschise.
Sfaturi pentru decorarea casei în stil modern
Amenajările în stil modern sunt apreciate și cerute, în special de tineri, întrucât acest stil întrunește cel mai bine principalele aspecte ale unei case funcționale și cu un design interior impresionant.

- Trebuie să existe un obiect de design. Absolut esențial într-o casă decorată în modern este achiziționarea unei piese de mobilier în stil modern, un obiect de design. Sunt piese mici, unice, care completează mobilierul. Unice pentru că ele sunt cele care dau personalitate mediului. A fi așezat pe perete, a fi așezat printre mobilierul esențial, într-o culoare în armonie cu ceilalți, dar diferită de restul.
Poate fi vorba de o lampă, o masă, un dulap mai mic sau o comodă, o pânză, un scaun cu forme minime și culori vii. Obiecte de design, cum ar fi o oglindă, un ornament sau un cuier. Aveți grijă să fie alese, să fie poziționate vizibil și să fie aranjate pe criterii corecte. - Materiale în stil modern. Oțelul și sticla sunt perechea de materiale care combinate reprezintă marca stilului modern. Formele subțiri și esențiale ale structurilor din oțel și existența rafturilor transparente. Corianul este un amestec de minerale naturale și rășini acrilice, care dau naștere la un material elegant, durabil și versatil. Liniile sinuoase ale chiuvetelor sau blaturilor de baie și bucătărie prind contur din acest material. Aluminiul este de multe ori folosit în finisaj natural, ușor și funcțional, ca material pentru stilul modern. Sunt folosite la paturi, mese, scaune și biblioteci rafturi din plexiglas sau sticlă. Tablourile au ramele metalice sau vopsite în culori metalice, dar și pânzele neînrămate își au locul lor. Multe dintre lucrări, gravuri, desene sau acuarele sunt puse între folii de sticlă, creând impresia și de ramă și de paspartu.
- Insula în bucătărie. În stilul modern bucătăria este luminoasă, cu rafturi libere și suprafețe spațioase. Elementul cool este insula, fiind o extensie care este poziționată în centrul camerei și spre deosebire de celelalte corpuri de mobilier, din bucătărie este funcțională pe toate laturile. Este un fel de masă rotundă în jurul căreia se poate aduna întreaga familie, un exemplu perfect al conceptului de bază al stilului modern. În încăperile mai mici, una dintre laturile sale poate fi folosită ca masă, echipată corespunzător cu scaune înalte, de bar.

- Baia ca un spa. Baia este complet transformată în raport cu trecutul, atât în formă și în stilul de folosire. Baia a devenit locul de îngrijire a corpului și elementele existente aici fac asta să fie posibil. Împreună cu formele care devin deosebit de liniare și foarte sobre, acest mediu devine bogat în detalii de răsfăț. Dușuri mari care arată ca peisaje naturale, cu scaune în interior, delimitate de plăci de sticlă sau cristal. Luminile pentru relaxare, chiar și în apă. Robinete care, datorită
componentelor led integrate, furnizează apă în culori în continuă schimbare. - Șezlongul o piesă de mobilier foarte utilă. Funcționalitatea stilului modern se exprimă în elementele de mobilier dedicate relaxării. O reinterpretare modernă a tricliniului antic, este șezlongul care vă permite să vă așezați confortabil pe el. Poate fi găsit ca o parte laterală a unei canapele sau ca un element unic între scaunele cu un design sinuos. Șezlongul chiar este un exemplu de experimente stilistice continue, care a dat rezultate excelente în ceea ce privește ergonomia și confortul. Este foarte important să aibă spațiu în jur.
- Tehnologia completează stilul. Stilul modern, nu poate fi separat de tehnologie. Noile materiale care permit crearea unor forme altfel imposibile sunt exemple de aplicare a designului interior. Automatizările de acasă sunt o parte integrantă a caselor în stil modern. Sunt atente cu natura pe care o respectă. Economisirea de energie, care este implementată cu multe alte soluții, are un singur scop, acela de a exploata lumină naturală și căldură. Ferestre mari care primesc lumina soarelui și căldura, dar prin tehnologia implementată fac un schimb redus cu exteriorul.
- Finisaje elegante. Finisajele podelelor și pereților sunt făcute cu plăci mari și foarte mari, de la lucios la opac, în culori naturale, ce reflectă stilul în particularitățile sale de funcționalitate și practicitate. Faianța și gresia porțelanată reflectă aspectul și rezistența marmurei.
- Pereții echipați. Pereții echipați sunt atuul într-o zonă de living, deoarece aceștia vă permit să combinați organizarea de obiecte într-o manieră ordonată, puținele piese de mobilier sunt în stil modern, din sticlă și metal. Plin și gol repetat în compartimentele elementului de mobilier, cu liniile foarte subțiri ale structurii sale care aproape dispare din vedere. O idee este să le așezați lângă o sursă de lumină naturală sau să le luminați alternativ cu lumina difuză a spoturilor din tavan.
- Tapet cu tablouri. Culorile naturale din mobilier și tapițerie sunt alegerile corecte în stilul modern. Perfecte în aceste setări liniare sunt aplicațiile de tapet. Acoperă un perete sau o parte a suprafeței verticale a unui perete, pentru a încadra o canapea, un pat, un raft în hol. Sunt peisaje stilizate naturale, cu două culori în contrast, precum albul și negrul, sau modele tipice din anii '70. Ele acoperă și umplu pereții ca și cum ar fi tablouri mari și conferă adâncime camerei.
Pe Elegance Decor găsești numeroase soluții care să te ajute să amenajezi casa în stil modern. Te poți baza pe oferta Elegance Decor pentru corpuri de iluminat care te vor sprijini, marea gamă de
tapetele și fototapetele, ornamente de perete sau tavan, panourile sau tencuiala decorativă de interior, toate acestea fiind produse ce te pot ajuta și în luarea de noi decizii în redecorare.