Cele mai bune cornișe decorative de exterior și cum îți înfrumusețează casa

Decorarea fațadei unei clădiri este o etapă importantă atât în noile construcții, cât și în renovări, pentru că va da o notă de eleganță și va crește valoarea clădirii. O cornișă decorativă este un element utilizat în scop arhitectural care adaugă un accent de culoare, echilibrează cromatic o zonă sau completează un spațiu care necesită volum sau structură. 

O cornișă decorativă de exterior este un element decorativ ce se regăsește la partea superioară a clădirii, fiind montată între acoperiș și peretele exterior al unei construcții, cu rolul de a crea o tranziție estetică și elegantă, din punct de vedere vizual. O cornișă decorativă este un element ce personalizează clădirea și constituie un punct de atracție, de aceea alegerea modelului potrivit este importantă

Unde se utilizează cornișe decorative de exterior?

Cornișa decorativă este un element armonios de design care înfrumusețează fațada unei clădiri într-un mod deosebit. De regulă, o cornișă exterior se montează pe partea exterioară a sageacului, acea prelungire a podului pe capetele ieșite în afară ale grinzilor, ce face ca apa de ploaie de pe acoperiș să nu se prelingă pe pereții exteriori ai clădirii. Sageacul este spațiul dintre marginea acoperișului și a pereților exteriori ai clădirii, care se acoperă, cel mai adesea cu scurtături din lemn, perpendiculare pe perete.

Cele mai bune cornișe decorative sunt bineînțeles confecționate din materiale de calitate, dar deopotrivă sunt cele care se potrivesc stilului designului abordat, de la elaboratul stil clasic la simplitatea minimalismului.

Pe Elegance Decor vei găsi o gamă variată de profile de exterior cu care îți poți personaliza casa. Dintre acestea, cornișele de exterior sunt realizate din polistiren, ideale pentru finisarea îmbinărilor care subliniază înălțimea și designul casei. Cornișele de exterior din polistiren expandat de înaltă densitate sunt rezistente la intemperii, nu permit absorbția apei și sunt protejate împotriva razelor UV.

Avantajele cornișelor decorative din portofoliul Elegance Decor

  • Cornișele decorative sunt potrivite pentru toate stilurile arhitecturale, de la stilul clasic elegant la stilul minimalist, scandinav, modern sau urban eclectic.
  • Au o versatilitate foarte mare, cornișele putând fi folosite pentru diferite scopuri, de la a evidenția un aspect al clădirii până la a ascunde un defect de construcție. Spre exemplu, plinta poate fi folosită în locul ancadramentului de fereastră, cornișa în locul scafei sau brâul în loc de cornișe.
  • Cornișa decorativa de exterior este foarte ușor de montat, în majoritatea situațiilor nefiind necesară prinderea mecanică.
  • Rezistență la șocuri mecanice, variații de temperatură și umiditate.
  • Nu necesită elemente de îmbinare, continuitatea vizuală fiind perfectă.

Cum se montează cornișe decorative?

Montarea de cornișe polistiren este ușor și rapid de făcut. Sunt ușor de decupat, lipit și îmbinat, iar fiind pre-amorsate vor fi ușor de vopsit, neexistând restricții la tipul vopselei folosite. Profilele pot fi șlefuite la nevoie deoarece stratul de rășini minerale ce acoperă profilele decorative permite aceasta. 

Datorită acoperirii cu un strat de rășină minerală, cornișele din polistiren expandat de înaltă densitate sunt extrem de ușoare, încărcând foarte puțin exteriorul clădirii. Montarea se realizează foarte ușor, mai ale că profilul este foarte ușor de manevrat. Se recomandă la montaj, închiderea colțurilor prin tăieturi în unghi, obținute cu ajutorul unei simple măsuțe de ghidaj.

Cum alegem cele mai bune cornișe decorative de exterior 

Cele mai bune cornișe decorative de exterior pot face diferența dintre o casă modernă, elegantă și o casa lipsită de personalitate și stil. Pentru a face cele mai bune alegeri când vine vorba de cumpărarea cornișelor decorative de exterior, este important să ținem cont de câteva aspecte:

  • Durabilitatea, rezistența în timp cu intervenții minime.
  • Personalizarea facilă, ușurința de a realiza decorul dorit.
  • Versatilitatea produselor și varietatea modelelor.

De ce să alegi cornișe decorative de la Elegance Décor 

La Elegance Décor vei găsi soluții decorative pentru interior și exterior, pentru o amenajări moderne și inovative, care să aducă plus valoare proiectelor de amenajare și design. Cornișele de la Elegance Décor sunt printre cele mai căutate profile decorative de exterior deoarece sunt fabricate din materiale premium, cu adresabilitate către segmentul medium-high. 

Vei găsi la Elegance Décor un portofoliu diversificat de soluții decorative, acoperind în întregime nevoile beneficiarilor sau partenerilor în sistem consultativ, prin definirea cât mai exactă a nevoilor în vederea propunerii celor mai bune variante.

Din portofoliul de produse Elegance Décor fac parte cornișe decorative de exterior ce sunt realizate din polistiren expandat de înaltă densitate, acoperit cu un amestec de compuși pe bază de rășini sintetice minerale, cuarțoase și calcaroase, și aditivi. Acest strat exterior aduce multiple beneficii, dând baghetei o duritate crescută, rezistență la șocurile mecanice nu foarte puternice, la variațiile de temperatură și umiditate. 

Nu se produc deformări la repetate cicluri de îngheț – dezgheț, fiind rezistente la vânt și raze UV. Pentru o fixare rapidă și rezistentă, se utilizează lipirea cu ciment și adeziv pentru polistiren, iar pentru îmbinări, adeziv poliuretanic. Îmbinările vor fi astfel protejate de infiltrarea apei și vor avea un finisaj plăcut. Există o varietate de modele, secțiuni și dimensiuni ce se pot folosi la decorarea specifică pentru anumite stiluri de design.