5 Lampi de Birou Perfecte pentru Biroul de Acasa

Pentru că este o sursă utilă de lumină, este potrivit să afli cum trebuie să fie o lampă birou potrivită pentru tine și care sunt caracteristicile ce influențează alegerea ei.

Foarte mulți dintre noi lucrăm la birou în fața unui monitor și se poate pune întrebarea de ce avem nevoie de o lampă birou. O lampă birou poate veni în ajutor, oferind lumina necesară cititului, învățatului sau lucratului în zona biroului, altul decât cel la calculator. Mai ales în cazul muncii la birou, unul din cei mai importanți factori, ce influențează nu numai calitatea procesului de lucru, ci și sănătatea celui ce lucrează este iluminatul. Pe lângă iluminatul general și cel ambiental, iluminatul de accent este și el esențial pentru cei care petrec mult timp lucrând la birou. O lampă birou este folosită în primul rând din considerente practice, ca sursă de lumină adițională, care să faciliteze o anumită activitate intreprinsă la birou. În plus, o lampă birou poate avea și alte caracteristici, fiind uneori folosită și pentru lumina de accent sau ambientală, mai ales în cazurile în care nu ai o încăpere specială destinată biroului și acesta este amplasat într-un spațiu deschis, cum ar fi livingul.

Cum alegi corect o lampă pentru iluminatul biroului

O lampă birou potrivită este un element cheie pentru o zonă de lucru confortabilă. Din acest punct de vedere trebuie să fii foarte bine informat și aceste informații trebuie să țină atât de partea practică cât și de detalii de design pe care trebuie să le iei în considerare.

Aspecte practice pe care trebuie să le iei în considerare

Dacă vrei să alegi cea mai bună lampă birou, utilă și practică, este bine să ai în vedere câteva aspecte:

 • Zona în care îți desfășori activitatea. Dimensiunea mesei de lucru este un aspect foarte important și influențează alegerea lămpii. Cu cât o lampă birou este mai înaltă cu atât va lumina o porțiune mai mare de birou. Trebuie luată o decizie asupra spațiului care trebuie luminat de pe masa de lucru și în felul acesta vei stabili înălțimea optimă pentru lampă. Dacă ai o masă de lucru mare, pentru că poți avea situații diferite, când ai nevoie de o suprafață mai mare luminată, este bine să alegi o lampă al cărei picior să aibă o înălțime reglabilă.
 • Lampa pentru birou cu lumină reglabilă. Unghiul în care cade lumina este foarte important, mai ales dacă întreprinzi diverse activități la birou, gen tastat, citit, scris sau desenat. Fiecare dintre aceste activități necesită o anumită intensitate și poziționare a sursei de lumină. În această situație, este foarte utilă o lampă birou care îți permite să muți fascicolul de lumină în funcție de nevoie. De asemenea, dacă ai zone separate de lucru pe același birou, atunci o lampă birou flexibilă, este ceea ce cauți. Lampa de birou flexibilă poate fi manipulata și reglată în funcție de nevoile tale astfel încât să îți desfășori activitățile mult mai ușor, fără să îți forțezi ochii.
 • Intensitatea luminii. În funcție de activitatea pe care o ai la masa de lucru, vei avea nevoie de lumină suficientă pentru a duce treaba la bun sfârșit într-un mediu confortabil. Cu toții ne petrecem foarte mult timp la birou în fața ecranelor de computer, iar vederea are de suferit dacă nu avem o sursă corespunzătoare de lumină. În plus, pe măsură ce înaintează în vârstă, unele persoane nu mai au o vedere atât de bună și au nevoie de mai multă lumină. Din aceste motive, și nu numai, o lampă birou LED este cea mai bună recomandare, pentru că putem alege culoarea luminii, iar pentru munca de birou ar trebui folosit un bec LED de 5-10W. O altă funcție utilă care te poate ajuta să lucrezi în diferite situații foarte ușor este posibilitatea de a regla intensitatea luminii. Astfel, vei putea să setezi cantitatea de lumină pe care lampa de birou să o propage pentru un confort sporit al ochilor.

Aspecte de design pe care să le iei în considerare

O lampă birou poate fi o sursă de lumină de design, lumină de accent sau poate avea rol decorativ. Prin urmare, dacă vrei să alegi cea mai bună lampă de birou, pe lângă aspectele practice și tehnice, trebuie să ai în vedere și aspectele ce țin de design.

 • Lumina de design. Atmosfera dintr-o încăpere poate fi complet schimbată cu ajutorul corpurilor de iluminat, iar o lampă de birou poate avea această utilitate dacă este folosită împreună cu o lampă de podea, adică cu un lampadar, cu lampă pentru comodă, cu lumina de tavan și cu lumina naturală. Lampa de birou poate fi legată într-un circuit în serie cu alte corpuri de iluminat și intensitatea luminii poate fi ajustată în funcție de momentul zilei sau de atmosfera pe care vrei să o creezi.
 • Lumina de accent. O lampă birou cu picior înalt și reglabil poate fi ajustată în așa fel încât lumina să cadă pe un anumit obiect de pe birou, în cazul în care dorești să pui accentul pe ceva anume, un certificat, o diplomă sau o poză cu familia. Asigură-te că alegi o lampă birou cu lumină reglabilă și folosește un bec de trei ori mai puternic decât cele care dau lumina ambientala în încăpere. Lampa de birou cu halogen este foarte potrivită din acest punct de vedere, oferind lumina clară și puternică.
 • Rolul decorativ al lămpii de birou. Pe piață există foarte multe modele de lămpi de birou, în forme interesante și în stiluri care acoperă o gamă variată de preferințe, contemporan, clasic, industrial, retro sau modern. Paleta de culori și stiluri variază, de la lămpile uni până la cele viu colorate, de la metal, lemn sau combinații de materiale, astfel încât să acopere o gama largă de cerințe. Cu siguranță, nu va fi o problemă în a găsi ceva care se integrează armonios în decorul din biroul tău și care poate fi un element decorativ în sine, care să anime spațiul de lucru.

5 modele de lămpi de birou

 1. Lampă de birou stil clasic. Este o lampă cu suport și picior metalic fix, de diferite culori, cu model diferit de abajur, din sticlă, metal sau pânză, de forme și mărimi diferite, cu poziționare reglabilă, ce se potrivesc la stilurile clasice. Pot avea unul sau două becuri cu soclu E14 sau E27.
 2. Lampă de birou stil clasic fixă. Este o lampă cu suport și picior  metalic, abajurul este din sticlă sau pânză, fixat în centru pe piciorul drept vertical, are 6 becuri cu soclu G9 și dimmer pentru reglarea luminii.
 3. Lampă de birou cu picior și abajur mobil. Mobilitatea produsului este dată de brațul dublu articulat și cu capul rotativ, fixat pe o bază circulară grea, pentru o bună stabilitate. Abajurul în formă de trunchi de con are un soclu E27.
 4. Lampă de birou cu posibilități variate de poziționare. Brațul fixat pe suportul greu are posibilități variate de a poziționa abajurul cu bec pe înălțime si direcție. Becul poate fi fluorescent sau LED.
 5. Lampă de birou cu bec LED. Este o lampă cu design mai special, forma brațului și a becului dând stilul modern. Becul are un design special, nefiind unul clasic.

La Elegance Decor poți găsi modele de lampă birou într-o mare diversitate de forme, pentru orice nevoi și preferințe, cu care să îți decorezi biroul de acasă în funcție de rolul pe care trebuie aceasta să îl îndeplinească.