Livrare Gratuita pentru Comenzi de peste 300 RON

#Interviu Sorana Leru: În fiecare zi învățăm ceva nou pentru a fi la curent cu tendințele și materialele cele mai noi

În ianuarie 2014, Sorana Leru și Mihaela Tampiza, ambele absolvente ale Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, și-au unit forțele și au fondat împreună firma MiSo Architects.

MiSo Arhitects așa cum probabil ați intuit definește primele două litere din numele celor două arhitecte care și-au propus să însuflețească spațiile și să le dea viață cu ajutorul formelor, proporțiilor, culorilor, texturilor și celor mai frumoase materiale pentru a găzdui noi povești și amintiri.

Pentru că avem o colaborare cu MiSo Arhitects de mai multă vreme, am rugat-o pe Sorana Leru să ne răspundă la câteva întrebări despre munca lor de zi cu zi și cum au ajuns să colaboreze cu Elegance Décor:

  • Ce înseamnă MiSo și care este povestea biroului de arhitectură?

Povestea noastra a început în iarna lui 2014. Fiind colege de facultate, am hotărât că amândouă ne dorim să ne deschidem o firmă cu profilul de arhitectură de interior și am început demersurile necesare. Pe 12 februarie am înregistrat pentru prima dată numele la Registrul Comerțului, aventurându-ne astfel împreună pe un drum plin de provocări.

  • Care considerați că este stilul architectural care vă definește cel mai bine?

Stilul MiSo. Stilul nostru personal, care înseamnă o combinație între modern și elegant. Ne dorim să realizăm amenajări care să transceadă timpului și să fie mereu adaptate nevoilor celor care le utilizează, fie că vorbim de o locuință personală sau un spațiu comercial. Stilul modern în general înseamnă să ții cont de prezent, de tot ceea ce este nou, și să incluzi elemente arhitecturale elegante care nu se demodează niciodată.

  • Care sunt arhitecții de talie internațională care vă inspiră și de ce?

Ludwig Mies Van Der Rohe, pentru că este încă actual chiar și după 100 de ani. Mies Van Der Rohe este considerat unul dintre maeștrii fondatori ai arhitecturii moderne. Ca mulți dintre contemporanii săi, arhitectul german a căutat să genereze un stil arhitectural care ar fi reprezentativ pentru timpurile moderne. Rezultatul creației sale arhitecturale este unul din stilurile cele mai influente ale secolului XX, marcat de claritate și simplitate, ce utilizează materiale moderne, așa cum este oțelul industrial și sticla, pentru a defini spații și suprafețe elegante și în același timp minimaliste.

  • Cum ia naștere un proiect, un concept de arhitectură / design?

Suntem în foarte strânsă legătură cu clientul, cu nevoile și preferințele sale, de aceea în fiecare proiect analizăm personalitatea și dorințele acestuia pentru a crea acel ambient care i se potrivește perfect. Cu fiecare proiect învățăm ceva nou pentru a fi la curent cu tendințele și materialele cele mai noi, de la design interior și viața de șantier, la cum să te comporți cu toate categoriile de oameni și cum să le răspunzi nevoilor și asteptărilor fiecăruia.

  • Care sunt obstacolele de care vă loviți cel mai des și cum le depășiți?

Lucrul cu oamenii. Dar, încercăm de fiecare dată să găsim punctele comune și să pornim la drum cu o structură clară în minte de la care să creăm spațiul în care clientul ar trăi cel mai bine, ca reflexie a nevoilor și așteptărilor sale.

  • Ce vă bucură cel mai mult la finalul unui proiect?

Mulțumirea clientului, cu siguranță! Este cea mai mare satisfacție și motivația de a merge mai departe și de a ne depăși limitele profesionale. 

  • De ce ați ales să colaborați cu Elegance Décor?

Sunt foarte serioși, răspund prompt, nu am avut probleme niciodată, deși avem o colaborare de foarte mulți ani. Sunt descrierea perfectă pentru ceea ce înseamnă parteneri profesioniști și colaborare de lungă durată. Bineînțeles că sunt mai multe lucruri care ar defini această colaborare frumoasă. 

  • Care considerați că sunt top 3 avantaje ale produselor Elegance Décor ?

Livrare rapidă a produselor, mai ales a profilelor decorative cu care am realizat proiecte foarte speciale, paleta largă de produse, echipa tânără și simpatică.

  • Ce proiecte realizate cu produse Elegance Decor îți vin în minte?

Am colaborat în mai multe proiecte de design, extrem de ambițioase și interesante. Cel mai reprezentativ proiect pe care îl asociez rapid cu Elegance Decor este Duplex Chiville, un apartament rezidențial tip duplex 3 camere, din Brașov. 

Despre Sorana Leru

Absolventă a Liceului German Goethe din București, Sorana Leru obține în 2007 diploma de bacalaureat a acestui liceu la Profilul special Germană, diplomă recunoscută și în Germania. Între 2007 și 2011 obține Diploma de urbanism, proiectare și planificare urbană, a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, iar în 2013 diploma pentru competențe antreprenoriale, urmată în același an de diploma de master în  Proiectarea urbană, cu disertația cu tema „Reziliența urbană”. 

În anii 2014 și 2019 obține diploma de Decorator interioare, respectiv Formator. Între noiembrie 2011 și decembrie 2013 colaborează la „Too Architects” în proiectare arhitectură, urbanism și design interior, concept, dezvoltare proiect tehnic cu planuri de specialitate și detalii tehnice de execuție; elaborare de memorii tehnice și descriptive, studii de fezabilitate, documentaţii și portofolii, dezvoltare de planuri urbanistice zonale, amenajări urbane ample și spații publice specializate, relaționare cu beneficiari și urmărire de șantier. În ianuarie 2014, fondează firma MiSo Architects împreună cu Mihaela Tampiza.