Cum alegi ancadramentele perfecte pentru ferestrele casei tale

Modelele de ancadramente ferestre exterior și uși sunt elemente de finisaj care te ajută să îți individualizezi casa pe exterior. Folosirea de ancadramente ferestre exterior oferă un design deosebit fațadelor, putând fi combinate și cu alte elemente decorative, cum ar fi cheile de boltă, cornișele, consolele sau ancadramentele ușilor. Tipurile de ancadramente ferestre exterior sunt alese în funcție de stil, de dimensiunile imobilului sau mărimea ferestrelor, altfel spus, în funcție de necesitățile casei pe care dorești să o decorezi.

Ce sunt ancadramentele exterioare pentru ferestre

Ancadramentele sunt chenare decorative în relief, fiind de diferite modele și mărimi. Sunt folosite pentru decorarea fațadelor, dând un aspect elegant-clasic caselor particulare, clădirilor de patrimoniu sau instituțiilor publice. Aceste ancadramente ferestre exterior sunt formate dintr-un înveliș de adeziv ce îmbracă poliuretanul de înaltă densitate și permite aplicarea cu succes a vopselelor pentru fațadă Ancadramentele pentru ferestre sunt foarte rezistente la îngheț sau intemperii și garantate mulți ani, datorită acoperirii cu rășină specială elastică. Montajul acestora este ușor și simplu.

Ancadramentele ferestrelor dau o frumusețe personală clădirilor

Când folosești ancadramente ferestre exterior, acestea au un puternic impact vizual ce accentuează stilul și dau formă fațadelor. Aceste decorațiuni pentru fațade sunt potrivite pentru toate tipurile de case, fie ele clădiri, vile sau blocuri, dând stil și eleganță. Densitatea și modelajul perfect dând naștere unor forme excelente fără imperfecțiuni.

Spre deosebire de cele din polistiren, folosite la interior, aceste ancadramente ferestre exterior, pentru că sunt folosite la fațadele caselor, sunt realizate din materiale dure, gen poliuretan de înaltă densitate sau fibră de sticlă, au o greutate scăzută, sunt acoperite la exterior cu un înveliș de rășină acrilică, în amestec cu praf de marmură, care permite aplicarea cu succes a vopselelor pentru fațadă. Sunt special tratate împotriva apei, a acțiunii razelor solare sau a altor intemperii.

Pe lângă faptul că lasă arhitecților și designerilor o mare libertate în conceperea și designul fațadei, profilele sunt ușor de montat, adăugând un plus de izolare.

In completarea conceptului arhitectural, ancadramentele pentru ferestre vin să scoată în evidență diverse forme sau mărimi ale acestora. Este foarte important ca fațada exterioară să delimiteze foarte bine stilul în care a fost executată construcția și elementele definitorii ale sale.

Se folosesc diverse tipuri de ancadramente ferestre exterior tocmai pentru a da dovadă de originalitate și de mobilitate. Aceste structuri se pot construi pe comandă în funcție de preferințele fiecărui client, în funcție de mărimea și forma fiecărei ferestre. Construcțiilor tip vila-urbană li se vor potrivi structuri în linii drepte, în timp ce caselor sau pensiunilor de la munte li se vor potrivi cele cu forme ușor rotunjite. Ancadramentele pentru ferestre sunt structuri simple însă foarte importante în compoziția estetică a unei case. Pot avea diferite forme, culori, se pot asorta foarte bine cu cromatica pereților exteriori. Sunt preferate de majoritatea clienților care simt nevoia de schimbare, de nou, cu un minim de investiție. Ele se pot vopsi cu orice tip de vopsea pe bază de apă sau acrilică pentru exterior.

Deși par a fi niște structuri standardizate, poate ușor inexpresive, ele pot spune de cele mai multe ori povestea unui epoci. Sunt parte ale unei laturi receptive ale arhitecturii. În esența lor sunt structuri ce se mulează pe viziunea fiecărei persoane în parte. Atunci când le utilizăm este bine să ținem seama de stilul arhitectural al construcției, de zona în care se afla aceasta și de ce nu de izul său ancestral. În cazul construcțiilor noi, ancadramentele se vor realiza în funcție de cerințele și gustul clientului.

Avantajele montării ancadramentelor exterioare la ferestre

Un avantaj aparte al acestor ancadramente ferestre exterior este materialul din care sunt fabricate, polistiren expandat cu strat mineral. Sunt ușor de montat și prezintă rezistență la apă și îngheț. Partea cea mai interesantă este faptul că îți pune la încercare creativitatea. Mai exact, ancadramentele de ferestre din polistiren si poliuretan vin într-o culoare deschisă și pot fi vopsite orice culoare cu vopsea lavabilă de exterior.

Mulți cred că dacă ancadramentele sunt din polistiren sunt de o calitate inferioară și nu sunt atât de rezistente. Arhitecții contrazic această ipoteză și chiar susțin că cel mai mare avantaj al acestui tip de ancadramente este chiar rezistența. De fapt, acel strat protector din material compozit este cel care îi conferă o rezistență mecanică bună și o rezistență la condițiile meteo extreme. Așa că, indiferent dacă plouă torențial, vântul bate haotic și zăpada nu încetează să cadă, ancadramentele tale vor fi tot acolo și vor scoate în evidență fațada casei tale la fel de mult.

Ancadramente în adâncimea ferestrei

Ancadramentele montate în adâncimea ferestrei sunt o categorie aparte, față de cele montate pe exteriorul fațadei. Aceste ancadramente sunt cele mai deosebite și elegante.

Conturează într-un mod special ferestrele și le evidențiază din interior, către exterior. Este un efect vizual foarte plăcut și rafinat, potrivit unor case speciale. Ancadramentele în adâncime se montează după ce fereastra a fost fixată și termosistemul există pe casă. În funcție de dimensiunile dorite la ancadramente, se decupează termosistemul, pentru ca acestea să intre perfect. Prin lipire cu adezivi speciali și șlefuire, ancadramentele în adâncime se integrează perfect în jurul ferestrei.

Alegerea ancadramentelor în adâncime este recomandată de arhitecți pentru a da o notă deosebită designului casei. Se poate opta pentru aplicarea unei vopsele lavabile albe sau o culoare pastelată, pentru a mări vizual fereastra și pentru un joc plăcut de umbre.

De obicei se optează pentru ancadramente ferestre exterior care conturează fereastra doar în jurul ei, în exterior, aplicate pe fațadă. Însă profilele decorative în adâncime, sunt o alegere rafinată, gândită și completă, care aduce un plus de autenticitate. Pentru un efect puternic, aceste două tipuri de ancadramente pot fi combinate, astfel să fie și profile în adâncime, dar și în exterior. Indiferent de alegerea făcută, folosirea unor ancadramente ferestre exterior sunt elemente de arhitectură care înnobilează orice casă.

Ce este bine să știți despre ancadramente de ferestre de exterior

  • Fără excepție, toate ancadramentele de ferestre de exterior, din polistiren acoperit cu material compozit, prezintă un grad ridicat de rezistență și durabilitate.
  • Montarea lor la ferestre este facilă.
  • Au darul să dea senzația că fereastra respectivă este mult mai mare, deoarece privirea se oprește mai întâi asupra profilului decorativ.
  • Pot fi vopsite într-o nuanță diferită de restul casei, efectul scontat va fi de detaliu surprinzător. În mod cert, ferestrele mici vor ieși în evidență în întreaga compoziție.
  • Cu ajutorul ancadramentelor, ferestrele vor face parte întotdeauna din aceeași poveste cu restul casei, apărând continuitatea și stilul unificat.
  • Ferestrele ajung să se încadreze perfect în design, iar profilul decorativ ajunge să fie o extensie a restului fațadei.
  • Nu reprezintă doar o formă de a încadra ferestrele. Apar noi dimensiuni care atrag atenția și care încântă.
  • Indiferent de modelul ales, ancadramentele sunt cele care vor da un stil modern și simplu.