Top 10 motive pentru care să alegi covoare bumbac

Covorul este o țesătură groasă de lână, de multe ori combinată cu bumbac, cânepă, mătase, polipropilenă, vâscoză, sisal sau iută, cu desene multicolore. Este destinat pentru împodobirea și termoizolarea încăperilor. Covoarele pot reînvia un spațiu plictisitor aproape instantaneu. A trecut timpul când covoarele nu acopereau numai podelele ci erau erau agățate pe pereți pentru decor și păstrarea unei temperaturi confortabile. Covorul este popular astăzi, dar în centrul camerei, pe podea.

Cele mai bune materiale pentru covoare

  • Covorul de lână este pufos și călduros, bun în camere reci, dar curățarea lui este dificilă.
  • Covorul de polipropilenă rezistă la pete și la trafic intens, este ușor inflamabil și ia forma mobilei care este amplasată deasupra, ba chiar se va strica dacă începi să tragi mobila peste el.
  • Covorul din mix de lână este perfect pentru camerele cu trafic intens.
  • Covorul din poliester se curăță ușor, rezistă la pete și se usucă repede.
  • Covorul de mătase este un produs foarte scump, datorita detaliilor realizate în timpul fabricării.
  • Covorul de iuta se potrivește foarte bine interioarelor rustice și este puțin costisitor.
  • Covorul de sisal este foarte rezistent, însă se poate murdări foarte repede, chiar și de la apă.
  • Covorul din bumbac este rezistent la trafic și impurități, iar raportul preț-calitate este foarte bun.

Bumbacul, cea mai populară fibră de pe glob

Nu reprezintă nicio surpriză pentru nimeni faptul că bumbacul, această plantă cu aspect de bucăți mari de vată, este, la ora actuală, cea mai populară fibră de pe glob. Primele date privind utilizarea bumbacului de către oameni au fost identificate de arheologi în urmă cu mai bine de 7000 de ani, iar astăzi bumbacul este cultivat în peste 85 de țări de pe mapamond, China și Statele Unite ale Americii fiind principalele producătoare de bumbac la nivel mondial.

Supremația bumbacului, planta din familia Malvaceae, se datorează faptului că acesta este o fibră naturală cu proprietăți excelente, fiind flexibilă, rezistentă, moale, ușoară, răcoroasă și care „respiră”. De aceea, bumbacul este foarte apreciat și are o sumedenie de întrebuințări. Din aceasta fibră se fabrică nu doar articole vestimentare, ci și covoare, perdele, draperii, huse pentru canapele și fotolii, alte textile mici pentru casa, articole pentru uz profesional sau industrial.

Dar ca să ne bucurăm de el, bumbacul cunoaște un drum destul de lung până să ajungă să devină piesa de îmbrăcăminte sau de decor. Pentru a obține fibra textilă din bumbac, bucățile pufoase, care sunt, de fapt, niște fibre formate în jurul semințelor, sunt pieptănate cu grijă, culese și ulterior separate și întinse, devenind fire lungi și puternice. Este o muncă manuală, adesea extrem de anevoioasă și minuțioasă, al cărui rezultat final nu dezamăgește.

Covorul din bumbac

Bumbacul, material folosit exclusiv sau în amestec la haine, este acea fibră naturală care este utilizată și pentru confecționarea covoarelor. Întrucât pe piață există o serie de covoare și de preșuri fabricate din bumbac, iar aspectul și calitățile lor le recomandă pentru decorarea unei game variate de spații, trebuie să se discute și despre bumbac și covoarele realizate din acest material.

Un covor bumbac este un covor cu un cost nu foarte ridicat, fiind foarte accesibil unei game largi de cumpărători. Un covor bumbac este unul dintre cele mai bune obiecte de decor și confort ce poate fi asortat cu majoritatea stilurilor de design interior. Un covor bumbac va fi potrivit pentru camera copiilor deoarece este moale, pufos și plăcut la atingere. Cel mic se va bucura de această țesătură pentru sesiunile lui de joacă. Dar un covor bumbac poate fi extrem de întălnit și în livinguri, birouri și chiar în bucătării. Deși reține destul de mult murdăria un covor bumbac poate fi curățat foarte ușor prin aspirare, scos la aer și scuturat cu putere, iar impuritățile și petele vor fi eliminate rapid.

Covoarele moderne din bumbac natural se caracterizează printr-o conductivitate termică ridicată. Bumbacul absoarbe bine umezeala și este, de asemenea, capabil de permeabilitate la aer. Covoarele naturale nu sunt înfricoșătoare pentru persoanele care suferă de alergii și, de asemenea, sunt ușor de curățat. Costul unui covor de bumbac este considerat accesibil. Printre dezavantajele covoarelor din bumbac se numără tendința de ridare, contracție, deformare, precum și elasticitatea redusă.

Un covor de bumbac, o alegere foarte bună

Întrucât am accentuat faptul că, bumbacul se face remarcat și în domeniul decorațiunilor interioare, alegerea unui covor confecționat din acest material este, fără doar și poate, una inteligentă. Iată câteva motive pentru care merită să alegi un covor bumbac:

  1. Un covor bumbac are o durată de viață lungă, fibra naturală fiind lungă și rezistentă.
  2. Datorită acestei rezistențe a fibrei de bumbac, acest covor rezistă la trafic destul de intens, putând fi folosit în living, in dormitoare sau chiar bucătărie. Este de preferat să nu fie folosit pe holul de intrare sau în locuri publice.
  3. Este o fibră cu luciu și care se poate țese suficient de compact. Deși bumbacul din care sunt fabricate aceste covoare reține murdăria, vestea bună este că aceste accesorii nu se curăță deloc greu. Un covor bumbac poate fi aspirat, spălat, scos la aer și scuturat cu putere, iar impuritățile și petele vor fi eliminate rapid.
  4. Covorul de bumbac se poate spăla la fel de bine atât manual, cât și în mașina de spălat, iar petele nu vă vor mai da bătăi de cap.
  5. Covorul din fibră de bumbac nu sperie pe cei ce suferă de alergii.
  6. Covorul de bumbac are o greutate redusă, fiind ușor de manevrat și împăturit.
  7. Fibra de bumbac prezintă o conductivitate termică ridicată și de aceea covorul de bumbac poate fi folosit fără probleme pe pardoseală încălzită.
  8. Fibra de bumbac fiind foarte flexibilă, covorul de bumbac este foarte moale și confortabil, fiind foarte indicat pentru dormitor și / sau camera copilului.
  9. Fibrele de bumbac sunt extrem de absorbante, reținând ușor apa și astfel un covor bumbac mic plasat în fața chiuvetei va absorbi perfect stropii de apă rezultați în urma spălarii, fie că este vorba despre chiuveta din baie sau din bucătărie.
  10. Bumbacul nefiind un material foarte scump, raportul preț-calitate al acestui produs este unul foarte bun, acest covor bumbac devenind accesibil unei game largi de cumpăratori.